Türkçe
English
Google ÇeviriÇeviri tarafından desteklenmektedir

Amerikada İş Sahibi olmak

 

Ropörtaj by  www.villamagazine.net

MYARGE Mühendislik grubunun  Amerika'da Nationwide Builders firması ile özellikle 2000-2008 yıllarında tamamladığı warehouse proje deneyimleri şunu göstermiştir ki; 2006 yılında henüz yeni yeni çıkışlar yapan EBAY ve benzeri firmalar ile klasik ihracat yapıp, Amerika iç pazarında satış yapmak isteyen Mermer, Granit, Mobilya, Gıda sektörlerinin depo ihtiyacını tam olarak karşılamadığı, artan arz ın daha o dönemlerde depo kiralarına ivedi şekilde yansıdığı bilinmektedir. 

Günümüzde AMAZON firmasının yapmış olduğu inovasyonlar ülke içi online satış marketini körüklemekle kalmayıp, satıcı sayısında ciddi artışlara sebep olmuştur. Bugünün şartları göz önüne alındığında Satıcı sayısında ve ürün çeşitliliğindeki artış, Amazon veya diğer platformlarda online satış operasyonuna uygun depo kıtlığını doğurmuştur. Depo taleplerindeki patlama doğal olarak kiralama fiyatlarında sıra dışı artışları beraberinde getirmiştir. Bu gelişmeler sonucunda orta ve küçük ölçekli her AMAZONER münferit depo kiralama hayalini çoktan kenara bırakmıştır.

Depo Kıtlığı Amazoncuları Amerikan yerel regulasyonlarına tam olarak uygun olmayan depolarda "bölme-yeniden paketleme-kargolama-Ürün geliştirme" gibi standart faliyetlerini yürütmeye zorlamaya devam etmektedir. Her an kapatılma riskini taşıyan bu depoların"DEPOLAMA  ALAN" kıtlığını yakın zamanda daha fazla artıracağı kesin olmakla beraber ÜRETİCİ den çok STOK ALANI ve DEPOLAMA ALANI  sahiplerini pazar ön plana çıkarmaya başlamıştır.

Amazon bünyesinde Ürün Sınıflarına  göre DEPO STANDARTLARINI belirleyen örgütlenme şimdiden başlamıştır. İlerlleyen dönemlerde bir deponuzun olmasından çok Amazon veya VALLMART standartlarına uygunluk, depolama sınıfı v.s. bir çok kural yasal tabanı ile beraber gündeme gelmiş olacaktır.

Yukarıdaki gelişmelere  bağlı olarak gelecek 30 yıl için Amerikan İç pazarında en önemli iş grubunun DEPOLAMA ve YEREL KARGO taşımacılığı olacağı şimdiden görülmektedir. Firma Amerikada'ki yerel kuruluşları olan MYARGE USA  LLC frrması ile DEPO sektöründe aşağıdaki hizmetleri verdiğini belirtmiştir.

  • Boş Depo Arsası veya Restorasyona muhtaç eski depoların tespit edilmesi,
  • Satınalma işlemlerinin gerçekleştirilmesi
  • Bölgedeki ihtiyaca en uygun Depo Modelinin belirlenmesi. (Yanıcı, Yakıcı, soğuk hava, hava ile temas etmeyen, zehirli, kimyasal vs. depolama tiplerinden hangisinin bölgedeki talebe uygun olduğu)
  • Depo projelerinin hazırlanması
  • Construction Permit ve diğer işlemler
  • İnşaat Yönetim Hizmetleri
  • Kiralama Yönetim Hizmetleri

MYARGE USA LLC her projeye en az %50 oranında  ortaklık ile dahil olduklarını, sadece hizmet şatışı şeklinde faliyetlerinin olmadığını belirtmiştir.

Copyrigt © 2022 MYARGE ®